Maingain (DéFI) gaat in op uitnodiging tot onderhandelingen over Brusselse formatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

DéFI-voorzitter Olivier Maingain gaat in op de uitnodiging van de Brusselse PS om onderhandelingen aan te gaan over de vorming van een nieuwe bestuursmeerderheid in het Brusselse gewest. Dat heeft hij vandaag gezegd bij zijn aankomst aan het Franse gemeenschapsparlement.

"We hebben positief geantwoord. Ik verheugd me erop dat we kunnen uitkijken naar een stabiele meerderheid zonder N-VA en zonder PVDA", zo verklaarde Maingain. Hij werd deze namiddag in het Franse gemeenschapsparlement verwacht voor een onderhoud met PS-voorzitter Elio Di Rupo in het kader van de gesprekken over de Franse gemeenschap.

De Brusselse PS-voorzitter Laurette Onkelinx en minister-president Rudi Vervoort hadden eerder op de dag aangegeven dat ze met Ecolo en DéFI verder willen onderhandelen over de vorming van een Brusselse regering. Aan Nederlandstalige kant zouden Groen, Open Vld en one.brussels-sp.a. aansluiten. Het Brusselse voorbeeld kan volgens Maingain nuttig zijn voor de toekomst van het land.

DéFI gaat de onderhandelingen in met als de sociaaleconomische ontwikkeling en de werkgelegenheid in het gewest als belangrijkste prioriteit. Ook de ecologische transitie, duurzame mobiliteit, de strijd tegen armoede en goed bestuur behoren tot het Brusselse verlanglijstje van de Franstalige partij.

bron: Belga