Claude Makelele is geen trainer meer van Eupen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Claude Makelele is geen trainer meer van KAS Eupen. Op hun website bevestigen de Panda's dat de samenwerking is stopgezet. De Franse oud-international trainde Eupen sinds november 2017. Hij volgde toen de Spanjaard Jordi Condom op. Onder zijn hoede werd Eupen vorig seizoen twaalfde en het seizoen daarvoor vijftiende. Met het behoud werd twee keer de sportieve doelstelling behaald.

De 46-jarige Makelele kende een roemrijke spelerscarrière bij clubs als Real Madrid en Chelsea. Als hoofdcoach had hij tot voor zijn passage bij Eupen alleen ervaring opgedaan bij Bastia.

Makelele blijft overigens verbonden aan Eupen. Tot het WK 2022 in Qatar wordt hij "ambassadeur voor sociale projecten". Eupen wil "snel" een opvolger voor Makelele aanstellen.

"Uiteraard vind ik het jammer Eupen te verlaten", zegt Makelele. "Maar ik denk dat dit de juiste beslissing is voor beide partijen. Nu kan Eupen een nieuwe weg inslaan met een nieuwe aanpak. Il wil Eupen en zeker Andreas Bleicher (topman Eupen, red) bedanken om mij de kans te geven anderhalf jaar voor Eupen te werken. Ik wens mijn opvolger veel succes en kijk uit naar mijn nieuwe rol als ambassadeur voor sociale projecten."

bron: Belga