‘Studio Tarara’ valt in de prijzen in Berlijn

‘Studio Tarara’ valt in de prijzen in Berlijn
AFP / V. Hache

Na ‘Hoe zal ik het zeggen?’, ‘Down the Road’ en ‘Taboe’ mag ook ‘Studio Tarara’ een internationale prijs mee naar huis nemen. Op het Berlin International TV Series Festival ging het aan de haal met de trofee voor beste serie.

Op het Berlijnse International TV Series Festival heeft productiehuis Shelter gescoord met ‘Studio Tarara’. De dramareeks speelt zich af in 1993 in de coulissen van VTM. Het programma won in de categorie ‘Beste Serie’ en ook de vertolking van hoofdrolspeler Koen De Graeve werd bekroond met een award voor ‘Beste Performance’. De Vlaamse serie haalde het van de internationale reeksen ‘Family Man’ (India), ‘Magpie’ (Israël), ‘Mocro Maffia’ (Nederland), ‘Matthew’ (Argentinië) en ‘Sign’ (Polen).

In de jury zetelden onder andere Paul Haggis, een Canadese filmregisseur, scenarist en filmproducent bekend van Oscar-winnaar ‘Crash’, en Simon Mirren die showrunner is van onder meer ‘Criminal Minds’. Het is niet de eerste internationale prijs die ‘Studio Tarara’ mee naar huis mag nemen. Zo won het eerder al de Bronze World Medal op de New York Festivals TV & Film Awards in de categorie ‘Entertainment Program – Drama’ en een Golden Intermedia Globe voor ‘Best Entertainment – Mini Series’.