Vlaams Belang: "Regering is aan parlement dringend tekst en uitleg verschuldigd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vlaams Belang wil dat de regering in lopende zaken in het parlement uitlegt geeft over de beslissing om zes kinderen van Belgische IS-strijders terug te halen naar België. De extreemrechtse partij meent dat de regering haar eigen afspraken niet nakomt. "De regering heeft in deze aangelegenheid in het verleden beslist dat er enkel sprake kon zijn van het terughalen van kinderen tot 10 jaar. Bovendien zouden de Belgische autoriteiten zelf op geen enkel vlak actief optreden om deze kinderen terug naar dit land te krijgen. Volgens de berichten die de ronde doen, blijkt echter dat er van de zes kinderen die zouden worden terug gehaald, er twee 14-jarigen zouden zijn en zelfs een meerderjarige persoon van 18 jaar. Bovendien ziet het er wel degelijk naar uit dat de Belgische administratie actief optreedt om deze personen naar dit land over te brengen", zegt Vlaams Belang in een persbericht.

"Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat de regering in lopende zaken hier haar boekje te buiten gaat. Zij is in alle geval aan het parlement dringend tekst en uitleg verschuldigd over alle stappen die zij en de administratie in deze aangelegenheid hebben ondernomen en om welke personen het precies gaat", zegt verkozen Kamerlid voor Vlaams Belang Barbara Pas.

Vlaams Belang zal "zodra dit mogelijk is, met spoed vragen" dat de commissie van Buitenlandse Betrekkingen daarover samen wordt geroepen. "Het mag wat ons betreft duidelijk zijn dat hiermee een gevaarlijk spel wordt gespeeld en dat het welzijn van enkele kinderen, hoe delicaat dit ook is en hoe jammer dat ook voor deze kinderen is, niet opweegt tegen de veiligheid van de hele samenleving", zegt Pas.

bron: Belga