Opsporingsberichten Child Focus voortaan ook te zien in stations en treinen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op schermen in de treinstations en aan boord van de treinen zullen voortaan ook de publieke opsporingscampagnes van minderjarigen van Child Focus te zien zijn. Dat kondigen NMBS en Child Focus aan. "De schermen kunnen zeer snel worden gebruikt, wat cruciaal is in de eerste uren na een onrustwekkende verdwijning", klinkt het. NMBS en Child Focus werken al 20 jaar samen. De papieren opsporingsaffiches werden al in de stations verspreid, en discrete opsporingsvignetten werden verdeeld aan veiligheidsagenten, verkooppersoneel en treinbegeleiders van NMBS.

Om deze opsporingsberichten nog meer zichtbaarheid te geven, en ervoor te zorgen dat het grote publiek er maximaal mee in aanraking komt, worden ze vanaf nu ook getoond op verschillende schermen in de stations en op de trein. Voor de trein gaat het specifiek om de informatieschermen aan boord van de Desiro-treinen. Die treinen zijn goed voor een derde van de volledige NMBS-vloot. Het opsporingsbericht zal op de schermen worden getoond, telkens de trein een station binnenrijdt.

Op die manier wordt de zichtbaarheid niet alleen verhoogd, maar het is ook razendsnel en men wint tijd en efficiëntie. De campagnes worden verwijderd zodra de minderjarige teruggevonden wordt.

In 2018 organiseerde Child Focus 131 opsporingscampagnes, waarvan 72 zichtbaar voor het publiek.

bron: Belga