Enorme opkomst bij voorstelling Eden Hazard bij Real Madrid

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eden Hazard heeft bij zijn nieuwe club Real Madrid een voorstelling in stijl gekregen. Meerdere tienduizenden fans wachtten de 28-jarige Rode Duivel op in Santiago Bernabéu. Hazard nam rond 19u30, een halfuur later dan aangekondigd, onder een oorverdovend applaus plaats in de eretribune. Zijn ouders en broers (waarbij Thorgan Hazard) stonden de spelmaker bij. Even voordien had de Belg zijn contract officieel ondertekend in bijzijn van voorzitter Florentino Pérez.

Een heleboel fans zakten af naar het stadion, maar het is de vraag of Hazard beter doet dan Cristiano Ronaldo, die tien jaar geleden bij zijn voorstelling 70.000 fans naar het stadion lokte. Diego Maradona deed in 1984 even goed in het voetbalgekke Napoli. Ook voor de komst van Kaka (50.000 fans), James Rodriguez (45.000), Gareth Bale (25.000) en Karim Benzema (20.000) zakten meerdere duizenden supporters naar de Madrileense voetbaltempel af. Ongeveer 6.000 fans verwelkomden vorig jaar Thibaut Courtois.

Hazard ruilde enkele dagen geleden, na meerdere jaren van wederzijds geflirt, Chelsea voor de grootmacht uit de Spaanse hoofdstad. De Henegouwer ondertekende bij Real een contract voor vijf seizoenen, tot 30 juni 2024, voor naar verluidt een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 140 à 145 miljoen euro. Dat maakt hem de duurste Belgische speler in de geschiedenis.

bron: Belga