Belgen in het buitenland - Eden Hazard wil "echte Galactico" worden

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik ben geen Galactico, nog niet. Maar ik hoop het op een dag wel te worden", verklaarde Eden Hazard donderdag op een persconferentie bij zijn nieuwe club Real Madrid. "Ik beschouw me zelf niet als een Galactico, wel als een heel goede speler. Maar al wat ik in het verleden al bewezen heb, is nu van geen tel meer. Hier word de teller weer op nul gezet. Ik hoop dat ik met mijn nieuwe club veel trofeeën ga pakken."

Tussen de 45.000 en 50.000 supporters zakten donderdag af naar het Santiago-Bernabéustadion voor de voorstelling van Hazard. Daarmee trok de Rode Duivel minstens evenveel fans naar het stadion als de vorige grote aankoop, de Colombiaan James Rodriguez in 2014. Hij komt wel niet in de buurt van Cristiano Ronaldo, die tien jaar geleden bij zijn voorstelling 70.000 fans naar het stadion lokte. Ook voor de komst van Kaka (50.000 fans), Gareth Bale (25.000) en Karim Benzema (20.000) zakten meerdere duizenden supporters naar de Madrileense voetbaltempel af. Ongeveer 6.000 fans verwelkomden vorig jaar doelman Thibaut Courtois.

"Het is uniek dat er twee Belgen bij zo'n grote club spelen", weet Hazard. "Het toont aan dat er echt heel veel kwaliteit in het Belgische team zit."

Een rugnummer heeft Hazard bij zijn nieuwe club nog niet. "Ik heb Luka Modric al grappend om zijn nummer tien gevraagd, maar dat kreeg ik niet. Ik moet dus een ander nummer zoeken. Voor mij is het embleem van de club op de voorkant van het shirt belangrijker."

.

bron: Belga