Red Dragons verliezen ook in Turkije, behoud nog niet zeker

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische volleymannen hebben vandaag hun vijfde wedstrijd in de European Golden League verloren. De Red Dragons (FIVB 12) gingen in Trabzon tegen Turkije (FIVB 33) ten onder met 3-1. De setstanden waren 25-20, 23-25, 25-14 en 25-16. In de andere partij haalde Letland het bij Slovakije met 1-3. In de stand staat Turkije aan kop met vijftien punten, voor Letland (10 ptn), Slovakije (3 ptn) en België (2 ptn). Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de finaleronde, die plaatsvindt in het Estse Tallinn (21-22 juni). Voor de Belgen, die nog een uitwedstrijd in Slovakije (15 juni) voor de boeg hebben, zit dat er lang niet meer in.

Het laagst geklasseerde land over de drie poules zakt naar de Silver League. Momenteel is dat Finland, dat nog geen punt pakte. De Finnen spelen wel nog twee matchen.

De Dragons openden in poule A met thuiswinst tegen Slovakije (3-2), maar gingen nadien driemaal op rij de boot in. Turkije en Letland kwamen in België telkens met 1-3 winnen, tussendoor was Letland ook in eigen land met 3-1 te sterk voor de Belgen.

Bron: Belga