Rode Duivels - "We hebben onze job gedaan"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels hebben dinsdag hun seizoen afgesloten met een 3-0 overwinning tegen Schotland op de vierde speeldag in EK-kwalificatiepoule I. "We wilden in dit tweeluik 6 op 6 halen. We hebben onze job gedaan en zijn professioneel geweest, en nu is het tijd voor een pauze", verklaarde bondscoach Roberto Martinez na afloop. De Schotten hadden een dubbele afweergordel opgetrokken in het Koning Boudewijnstadion, pas op slag van rust brak Romelu Lukaku de ban. "We werden vandaag geconfronteerd met een heel defensief systeem, de Schotten probeerden dat te combineren met hun snelheid voorin", zei Martinez. "We hadden spelers nodig die hiermee overweg konden, zoals Kevin De Bruyne en Youri Tielemans, die bovendien goed kunnen doordringen in hun rangen. En Eden en Thorgan Hazard houden het spel breed, waardoor de Schotten met verschillende problemen werden geconfronteerd."

"De wisselwerking tussen Kevin De Bruyne en Eden Hazard was heel goed. En Romelu Lukaku, die de voorbije zeven weken niet speelde, scoorde twee keer. Ons verdedigerstrio had waarschijnlijk de zwaarste job, niemand heeft gezien wat de Schotten probeerden op de tegenaanval."

"Ook onze concentratie was heel goed", vervolgde Martinez. "We hadden veel kansen om te scoren, vóór het eerste doelpunt van Romelu. Zonder die goal zou de wedstrijd er anders uit gezien hebben. Ik was ook heel tevreden over de houding van de spelers. In de 85e minuut hadden we nog zeven spelers die het veld overstaken om in de eigen zestienmeter te komen verdedigen."

Martinez zag ook dat Romelu Lukaku, die twee keer raak trof, met een buiging en kushandjes weer toenadering zocht tot het Belgische publiek, na eerdere kritiek. "Voor de match toonden de fans met die spandoek heel wat appreciatie voor Romelu. Hij is één van de meest regelmatige Rode Duivels van de voorbije drie seizoenen. Soms ben ik wat triest als je ziet dat hij niet geniet van het spel. Hij is op zijn leeftijd één van de dodelijkste spitsen", besloot Martinez, die binnenkort opnieuw vader wordt maar toch nog naar het EK voor beloften afzakt. In Italië zal hij de duels van de jonge Duivels tegen Polen en Spanje bijwonen.

bron: Belga