Flipkens wint eerste duel op gras

Flipkens wint eerste duel op gras
Flipkens wint eerste duel op gras

Kirsten Flipkens (WTA 69) heeft vandaag op het WTA-toernooi van Rosmalen (gras/250.000 dollar) haar eerste wedstrijd op gras dit seizoen gewonnen. De Kempense haalde het na één uur en 34 minuten tennis in drie sets (6-3, 3-6 en 6-1) van de Servische Aleksandra Krunic (WTA 66). De wedstrijd was een heruitgave van de finale van vorig jaar in Rosmalen. Toen won Krunic in drie sets. In de tweede ronde wacht voor Flipkens een confrontatie met de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 32). Zij versloeg in haar eerste duel in Nederland de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 113) in twee sets (6-4 en 6-4).

Naast Flipkens komen nog vier Belgische vrouwen in actie in Rosmalen. Derde reekshoofd Elise Mertens (WTA 21) krijgt de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 52) tegenover zich. Alison Van Uytvanck (WTA 55) speelt tegen de Chinese Yafan Wang (WTA 57) en qualifier Ysaline Bonaventure (WTA 120) komt de baan op tegen de Franse ‘lucky loser’ Fiona Ferro (WTA 95).

Greet Minnen (WTA 139) plaatste zich gisteren als eerste Belgische al voor de tweede ronde. Minnen won in twee sets (7-5 en 6-4) van de Duitse Mona Barthel (WTA 88). In de tweede ronde morgen treft ze de Russische Margarita Gasparyan (WTA 63).

Bij de mannen staat met David Goffin (ATP 33) slechts één Belg op de hoofdtabel. De Luikenaar treft later vandaag tijdens de eerste ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen (gras/635.750 euro) de Spaanse qualifier Alejandro Davidovich Fokina (ATP 129).

Bron: Belga