Ashleigh Barty klimt na triomf in Parijs naar tweede plaats op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ashleigh Barty ziet haar eindzege op Roland Garros beloond met een sprong van de achtste naar de tweede plaats op de nieuwe wereldranglijst. De Australische heeft maar een kleine achterstand op Naomi Osaka. De Japanse strandde net als vorig jaar in de zestiende finales in Parijs maar blijft nummer 1.

De Tsjechische Karolina Pliskova zakt van twee naar drie. De Nederlandse Kiki Bertens behoudt de vierde plek voor de Tsjechische Petra Kvitova (5e, +1). De Roemeense Simona Halep ging er als titelverdedigster uit in de kwartfinales en tuimelt van drie naar acht.

Marketa Vondrousova ziet haar verrassende finaleplaats in Parijs vertaald in 22 plaatsen winst. De 19-jarige Tsjechische belandt op nummer 16. Die andere tienerverrassing, de 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova, springt na haar halve finale van 51 naar 26. De Britse Johanna Konta, ook halvefinaliste, stijgt acht plaatsen en wordt achttiende.

Elise Mertens verloor in Parijs in de derde ronde, een ronde vroeger dan in 2018. De Limburgse zakt een plaatsje naar nummer 21. In het dubbelklassement staat ze na haar halve finale vijfde (+1). De Française Kristina Mladenovic is daar de nieuwe nummer 1.

Kirsten Flipkens, ook halvefinaliste, klimt in het dubbel van 36 naar 27. In het enkelklassement zakt de Kempense vijf posities naar nummer 69. Daarmee is ze nog steeds de derde Belgische na Mertens en Alison Van Uytvanck (55e, -1).

bron: Belga