Kinderblindheid aanpakken is van levensbelang!

Er zijn vandaag nog steeds meer dan een miljoen blinde kinderen die met een relatief eenvoudige operatie opnieuw zouden kunnen zien. 60 procent van de blinde kinderen sterft door ondervoeding binnen de twee jaar nadat blindheid optrad. Kinderblindheid aanpakken is dus van levensbelang. Al meer dan twintig jaar is dit de prioriteit van de Belgische ngo Licht voor de Wereld.

Blind zijn in een arm land biedt weinig kansen en in veel gevallen geen hoop voor de toekomst. Een blind kind blijft volledig afhankelijk én dat in een samenleving waar iedereen zijn steentje moet bijdragen om te overleven. Zonder hulp blijven deze kinderen hun hele leven lang een last voor de familie en de gemeenschap.

Samen openen we ogen!

Miljoenen kinderen zijn nodeloos blind, gewoonweg omdat zij geen toegang hebben tot kwaliteitsvolle oogzorg. Licht voor de Wereld strijdt al meer dan twintig jaar tegen vermijdbare blindheid en voor de integratie van mensen met een visuele beperking in Afrika.  We maken oogzorg ter plaatse toegankelijk voor iedereen. Met onze experts en lokale partners ondersteunen we oogziekenhuizen, zorgen we voor kwaliteitsvolle infrastructuur en leiden we personeel op.

Zo geven we kinderen met een visuele beperking opnieuw zicht op een toekomst. Eén van die kinderen is de kleine Alvin uit Tanzania. Het eenjarige jongetje ziet niets meer in zijn linkeroog na een ongeluk tijdens het spelen. Gelukkig vindt Alvins mama de weg naar één van de oogziekenhuizen die Licht voor de Wereld steunt. Een plaatselijke oogarts herstelt zijn zicht met een cataractoperatie. Vandaag wandelt en speelt het jongetje opnieuw zonder problemen.

VIDEO: Bekijk hier het volledige verhaal van kleine Alvin en ontdek hoe jij kan helpen!