Weerbericht – Eerst nog opklaringen, daarna wolken en regen

Zondag krijgen we eerst wolken en opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe en vallen er geleidelijk enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee en in de Ardennen, en 21 of 22 graden in Belgisch Lotharingen en in de Kempen. De wind is meestal zwak en veranderlijk. In de namiddag wordt hij aan zee matig uit noordoost.
Zondagavond vallen er nog lokale buien. Volgende nacht is het wisselend tot zwaarbewolkt. Enkele plaatselijke buien blijven mogelijk, maar dikwijls is het droog bij minima van 9 tot 14 graden. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit meestal noordoostelijke richtingen.
Dinsdag verwacht het KMI perioden met regen of buien, mogelijk met lokaal onweer. De maxima schommelen in het centrum rond 18 graden.
Woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er ontstaan soms buien met kans op onweer. De maxima liggen in de buurt van 20 graden.
Ook donderdag houdt het wisselvallige weer aan. Zon en wolken wisselen elkaar af en er kunnen (onweers)buien ontstaan bij maxima tot 23 graden.

bron: Belga