Van Aert kan leven met derde plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert sprintte vandaag naar de derde plek in de openingsrit van het Critérium du Dauphiné. Hij mocht ook de trui van beste jongere aantrekken. "Het is wel fijn om op deze manier een rittenkoers te starten en deze trui te mogen dragen", zei Van Aert na afloop. "De hele dag verliep eigenlijk perfect", vertelde hij. "Ik had nog de kracht op het eind om te kunnen sprinten, al dacht ik niet dat we het nog zouden halen en de vluchters zouden terugnemen. Dat lukte uiteindelijk wel en ik kon sprinten."

"Mijn sprint was niet perfect", vervolgde Van Aert. "In die laatste bocht moest ik nog langs Alaphilippe, die de sprint had gelanceerd voor Gilbert. Daardoor verloor ik een beetje snelheid. Tweede worden zat er misschien in, maar eerste niet. Edvald Boasson Hagen was te sterk. Ik kan leven met die derde plek."

Van Aert is nog maar net terug van hoogtestage in de Sierra Nevada en start zonder stress in de Dauphiné, waar hij een paar keer zijn eigen kans mag gaan. In het tweede deel moet Van Aert toch vooral Kruijswijk bijstaan voor het klassement. "Vandaag konden we alles een beetje combineren. Het is altijd beter om vooraan te rijden in zo'n rit, ook voor 'Stevie', en dat kon ik combineren met een resultaat. Ik ben content. Dit bevestigt dat ik de goede vorm te pakken heb. Als er meer kansen komen, zal ik het zeker nog eens proberen", besloot Van Aert.

bron: Belga