Rafael Nadal pakt twaalfde titel: "Droom die uitkomt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Dit is echt ongelooflijk. Voor mij is dit een droom die uitkomt", zo verklaarde Rafael Nadal (ATP 2) nadat hij voor de twaalfde keer de titel pakte op Roland Garros. In de finale haalde de Spaanse gravelkoning het met 6-3, 5-7, 6-1 en 6-1 van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4). Nadal beseft het naar eigen zeggen nog niet goed dat hij geschiedenis heeft geschreven. Hij is de eerste tennisser die twaalf titels weet te behalen op hetzelfde grandslamtoernooi. "Ik kan mijn gevoel niet in woorden uitdrukken. Voor mij is dit een droom die uitkomt. Toen ik hier de eerste keer speelde in 2005 had ik niet durven dromen dat ik hier in 2019 opnieuw zou staan en een twaalfde titel zou winnen", zei de Spanjaard, die de prestigieuze 'Coupe des Mousquetaires' uit handen kreeg van het Australische tennisicoon Rod Laver.

Nadals aanloop naar Roland Garros verliep niet perfect, maar de motor sloeg net op tijd aan. "Een paar weken geleden wisten we niet of het hier op deze manier zou verlopen, dat ik het toernooi zou winnen. Zonder mijn team was dat zeker niet gelukt. Het is een moeilijke weg geweest."

Nadal richtte zich ook nog tot verliezend finalist Thiem. "Ik wil Dominic gelukwensen. Ik vind het erg voor hem. Want hij verdiende ook de zege. Ik hoop dat hij in de toekomst de kans zal hebben om hier te winnen. Want hij speelt met een enorme intensiteit en passie voor deze sport. Dominic is één van de beste voorbeelden in het circuit, want hij werkt enorm hard. Hij heeft altijd een glimlach op zijn gezicht en is bovenal een goed mens. Je bent een inspiratiebron voor mij en voor veel kinderen overal ter wereld. Ik weet hoe lastig het is om finales te verliezen. Maar blijf ervoor gaan, dan komt die titel wel. Ik wens hem en zijn team al het beste voor de toekomst."

bron: Belga