Nations League - Portugal verslaat Nederland in finale

Portugal heeft zondag voor eigen publiek de eerste editie van de Nations League gewonnen. In de finale in Porto won de Europese kampioen met 1-0 van Nederland. Goncalo Guedes scoorde het enige doelpunt van de partij in de 60e minuut. Portugal bleek een maatje te groot voor Oranje, dat nauwelijks kansen creëerde. Nederlands speelde wel geduldig en was meer in balbezit dan Portugal. Dat leverde voor rust echter geen enkele gevaarlijke situatie voor het doel van de tegenstander op. Dan zorgde Portugal voor meer dreiging, al had doelman Jasper Cillessen het ook niet al te lastig met afstandsschoten van Bruno Fernandes en Cristiano Ronaldo.

Op het uur opende Valencia-winger Guedes dan toch de score, via de handen van Cillessen. Even na de openingstreffer miste Memphis Depay een prachtige kans op de gelijkmaker. Na een afgemeten voorzet van Donny van de Beek kopte hij in de handen van keeper Rui Patricio. Het was de eerste en de laatste uitgespeelde kans van Oranje.

Eerder op de dag pakte Engeland de derde plaats door Zwitserland in een strafschoppenreeks met 6-5 te verslaan. Na 120 minuten was er niet gescoord in de kleine finale.

Na de finale werd de Portugese middenvelder Bernardo Silva, ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Manchester City, gehuldigd als beste speler van de Final Four. Zijn landgenoot Cristiano Ronaldo werd topscorer met drie doelpunten. Die maakte hij afgelopen woensdag allemaal in de halve finale tegen Zwitserland (3-1). De Nederlander Frenkie de Jongs werd verkozen tot grootste talent.