Jonge Duivels bereiden zich blessurevrij voor op openingsmatch

Jonge Duivels bereiden zich blessurevrij voor op openingsmatch

De Jonge Duivels bereiden zich momenteel in Catania (Sicilië) voor op de openingswedstrijd op het EK voetbal U21 in Italië en San Marino (16-30 juni). Bondscoach Johan Walem kon vandaag op training op een volledig fitte kern rekenen. Alle 23 geselecteerde spelers trainden mee. Voor de oefenwedstrijd in Frankrijk (3-0 nederlaag) maandag kon Walem nog niet rekenen op rechtsachter Dion Cools (kaakbeenbreuk) en middenvelder Orel Mangala (dij). Beide spelers zijn intussen hersteld van hun blessures en speelklaar voor de openingswedstrijd van volgende week zondag (om 18u30) tegen Polen.

Een dag na het oefenduel tegen Frankrijk maakte Johan Walem zijn definitieve kern van 23 bekend voor het EK. De bondscoach liet verdediger Dries Wouters (Genk), buitenspeler Manuel Benson (Moeskroen) en spits Obbi Oularé (Standard) in laatste instantie thuis. Yari Verschaeren (Anderlecht), die door examens een deel van de voorbereiding in België – en ook het oefenduel tegen Frankrijk – moest missen, is wel bij de selectie.

De Jonge Duivels vertrokken afgelopen vrijdag naar Catania voor een stage van een week. Volgende week vrijdag vliegt de selectie naar Reggio Emilia, waar ze tijdens het EK zullen logeren.

bron: Belga