Engeland verslaat Zwitserland na penaltyreeks en pakt brons

Engeland is vandaag derde geworden in de eerste editie van de UEFA Nations League. In het Portugese Guimaraes versloegen de de Three Lions Zwitserland na strafschoppen. Na verlengingen gaf het scorebord nog steeds 0-0 aan. Tijdens de reguliere speeltijd troffen de Engelsen drie keer het doelhout. Na twee minuten belandde een poging van Harry Kane op de lat. In de 55e minuut werd een voorzet van Danny Rose via Schär richting het Zwitserse doel gedevieerd, maar Sommer duwde de bal tegen de paal. In de 84e minuut kopte Dele Alli het leer tegen de lat, waarna Callum Wilson in de herneming de 1-0 scoorde.

Maar op aangeven van de VAR keurde ref Ovidiu Hategan de treffer af wegens een voorafgaande overtreding van Wilson. Ook in de verlengingen werd niet gescoord, waardoor strafschoppen over het brons zouden beslissen. Daarin trok Engeland met 6-5 aan het langste eind. Doelman Jordan Pickford, die zelf een elfmeter omzette, ontpopte zich tot held toen hij de beslissende redding lukte bij de penalty van Josip Drmic.

Vanavond (20u45) kent de UEFA Nations League in Porto zijn ontknoping met de finale tussen Portugal en Nederland. De Portugezen plaatsten zich donderdag voor de eindstrijd door voor eigen publiek met 3-1 te winnen van Zwitserland. Een dag later plaatste Nederland zich ten koste van Engeland. Het jonge Oranje won na verlengingen met 3-1 van de Three Lions.

België kon zich niet voor de Final Four van de Nations League plaatsen. De Rode Duivels gaven de kwalificatie uit handen door half november in de laatste groepsmatch met 5-2 te verliezen in Zwitserland.