Coquard sprint naar zege in slotrit, eindwinst voor Ferasse

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bryan Coquard heeft vandaag de slotrit in de Boucles de la Mayenne (cat. 2.1) gewonnen. De 27-jarige Fransman van Vital Concent-B&B Hotels sprintte na 173 kilometer van Cossé-le-Vivien naar Laval naar de zege, voor zijn landgenoot Kevin Le Cunff. De Spanjaard Jon Aberasturi, de ritwinnaar van gisteren, snelde naar een derde stek. Eerste Belg werd Dries Van Gestel, met een vijfde plaats. De eindwinst is voor de 24-jarige Fransman Thibault Ferasse (Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole), die op de erelijst de Nederlander Mathieu van der Poel opvolgt. De Uruguayaan Mauricio Moreira werd op acht seconden tweede, Coquard op 24 seconden derde. Stijn Vandenbergh is als vijfde op 28 seconden de beste Belg in de eindstand.

Na een nerveuze beginfase met tal van aanvallen zou er zich pas na 40 kilometer een groep van vier afscheiden. Het peloton gunde Gediminas Bagdonas, Hugo Hofstetter, Daniel Lopez en Tim Naberman vier minuten voorprong, maar greep hen bij opdraaien van de eerste van vier lokale rondes weer bij de lurven.

Daarna regende het aanvallen en werd leider Ferasse stevig bestookt, maar hij kraakte niet en mocht zijn eerste profzege vieren. In het slot sloop Kevin Le Cunff nog weg uit het peloton. Le Cunff leek zegezeker op de hellende kassei-aankomst, tot Coquard op 400 meter zijn sprint lanceerde en hem nog in extremis voorbij ging, goed voor zijn vijfde zege dit seizoen.

bron: Belga