Werchter Boutique – Jelle Wouters debuteert als burgemeester op festivalweide in zijn gemeente

Werchter Boutique - Jelle Wouters debuteert als burgemeester op festivalweide in zijn gemeente

Jelle Wouters debuteerde zaterdag als burgemeester op de festivalweide van Werchter in zijn gemeente Rotselaar. “Op een moment zoals dit wordt Werchter een stad”, zei de 33-jarige kopman van de plaatselijke CD&V. Decennialang nam Dirk Claes (CD&V) op de diverse festivals van Werchter de honneurs waar als burgemeester van Rotselaar. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 trok hij zich terug, om plaats te ruimen voor zijn jonge opvolger. Jelle Wouters had in Claes een goede leermeester. “In de vorige legislatuur was ik eerste schepen en schepen van Evenementen. Claes nam me zes jaar lang mee naar alle vergaderingen met Live Nation en de betrokken partners. Ik ben niet voor de leeuwen geworpen.”
Wouters beleeft met Werchter Boutique zijn vuurdoop als festivalburgmeester. “De voorbereidingen zijn al in januari begonnen. Ik neem mijn taak heel serieus. Tenslotte ben ik de eindverantwoordelijke voor de veiligheid en het goede verloop.” Zijn vakantieplannen zijn afgestemd op de drie festivals in de deelgemeente van Rotselaar. “Daags na Werchter Classic, het slotstuk, vertrek ik naar het buitenland.”
“Een burgemeester moet op het terrein zijn”, zegt Wouters. “Alleen daar kan je de situatie beoordelen. Zaterdagmorgen heb ik met de organisatoren samengezeten om de genomen maatregelen tegen de rukwinden te bespreken. Tijdens het festival loop ik geregeld langs bij de crisiscel. Ik inspecteer of de nooduitgangen goed aangeduid zijn. Ik wil geen burgemeester in een ivoren toren zijn, maar eentje op het veld.”

bron: Belga