Rode Duivels - Timothy Castagne is fier op eerste goal voor nationale ploeg

door
Belga
Leestijd 2 min.

Timothy Castagne heeft zaterdag zijn eerste doelpunt gemaakt als Rode Duivel. Iets voor het kwartier lukte hij de tweede Belgische treffer tegen Kazachstan (3-0 zege). "Ik ben hier enorm fier op", zo reageerde de rechtsachter van Atalanta. Castagne kopt het leer voorbij de kansloze Kazachse doelman. "Bovendien is het een doelpunt na een mooie actie, mooi gecreëerd én afgewerkt. Ik heb gescoord en lukte een assist. En daar had nog een tweede assist bij kunnen komen, maar Lukaku faalde oog in oog met de doelman", lachte Castagne.

Roberto Martinez koos voor Castagne in de plaats van Thomas Meunier op de rechterwingbackpositie. "Thomas heeft last gehad van enkele blessures, terwijl ik een goed seizoenseinde kende. Ik denk dat de coach naar het vormpeil heeft gekeken. Dat is een goede zaak. We weten dat we een kans krijgen als we goed presteren bij onze club."

Castagne heeft nu vijf caps achter zijn naam. "Elke keer dat ik start, heb ik meer vertrouwen. En op de rechterflank verloopt de samenwerking met Mertens goed", aldus Castagne.

Thorgan Hazard was getuige van een feestavond voor zijn broer Eden, die in de bloemetjes werd gezet voor zijn honderdste cap. Voor de aftrap werd een foto van het gezin Hazard genomen. "Vooral mama was heel tevreden en fier, dat wordt een mooie foto", lachte Thorgan Hazard. "Ik ga proberen om dat ook te presteren, maar dat wordt moeilijk."

Vrijdag werd de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid geofficialiseerd. "Ik ben heel blij voor hem, het was zijn droom", zei Edens jongere broer. "Hij heeft zeven mooie seizoenen gehad bij Chelsea. Hij verlaat die club in goede verstandhouding en met de Europa League-eindzege. Hij was niet zenuwachtig. Maar wanneer zo'n transfer hangende is, ben je ongeduldig. Hij was heel tevreden toen het officiële persbericht werd verstuurd. Eden gaat ginds titels blijven winnen", besloot Thorgan Hazard.

bron: Belga