Lesbisch paar aangevallen op bus in Londen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een lesbisch koppel is op een bus in Londen aangevallen door een groep jongeren die de twee vrouwen zover probeerden te krijgen dat ze elkaar zouden zoenen. Het geweld werd vrijdag aan de kaak gesteld op sociale media en veroordeeld door Britse politici als Labourleider Jeremy Corbyn en de burgemeester van Londen. De politie meldde dat ze vier adolescenten van 15 tot 18 jaar oud had opgepakt voor ondervraging. Ze worden verdacht van het toebrengen van zware slagen en verwondingen en van diefstal.

Melania Geymonat (28) zei dat ze met haar vriendin Chris op de nachtbus zat in de wijk Camden, toen een groepje jongeren hen begon last te vallen. "Ze waren zeker met vier. Ze begonnen zich als hooligans te gedragen en eisten dat we elkaar zouden kussen (...) en scholden ons voor lesbo's uit", vertelde ze op Facebook.

"Chris belandde in het midden van de bus en ze hebben haar geslagen", aldus Geymonat, die eraan toevoegde dat ook zij gewelddadig werd aangepakt. Op een foto zijn de vrouwen met bloed in het gezicht te zien. De geweldplegers stalen ook een telefoon en een tas van het paar.

Commissaris Andy Cox van Scotland Yard zei dat aanvallen van die aard zeldzaam zijn op de Londense bussen, maar dat hij toch bijkomende agenten in burger zou laten patrouilleren op het openbaar vervoer ten behoeve van de veiligheid an de reizigers.

Bron: Belga