Kwal. EK 2020 - Montenegro zet coach die kat stuurde naar interland op straat

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Serviër Ljubisa Tumbakovic is niet langer bondscoach van Montenegro. De federatie kwam in spoedzitting bijeen nadat de trainer niet was komen opdagen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo.

De 66-jarige Tumbakovic en twee spelers met Servische roots, Mirko Ivanic en Filip Stojkovic, bleken vrijdagavond nergens te bespeuren voor het duel in Podgorica tussen Montenegro en Kosovo, dat op 1-1 eindigde.

Kosovo verklaarde zich in 2008 onafhankelijk maar wordt door Servië, in tegenstelling tot Montenegro, niet erkend. Tumbakovic, Ivanic en Stojkovic zouden door de Servische bond onder druk zijn gezet om niet deel te nemen aan de match, die achter gesloten deuren plaatsvond. Montenegro werd eerder door de UEFA immers bestraft na racistische gezangen tijdens een wedstrijd tegen Engeland in maart.

In een verklaring liet de Montenegrijnse voetbalbond verstaan dat de afwezigheid van Tumbakovic "een onaangename verrassing" was en "een inbreuk op zijn professionele verplichtingen". Tumbakovic leidde het team sinds februari 2016. Daarnaast drukte de federatie "zijn grote spijt" uit over het feit dat twee spelers met Servische roots, Ivanic en Stojkovic, ook afwezig bleken. Volgens de bond werden zij door de Serviërs "onder druk gezet".

bron: Belga