Drietal incidenten op spoor door hevige wind

door
Belga
Leestijd 1 min.

De hevige wind heeft gezorgd voor een drietal incidenten op het spoor. Twee zijn intussen afgehandeld. Alleen tussen Oostakker en Beervelde verloopt het treinverkeer nog over één spoor, maar de verwachting is dat de treinen ook daar snel weer normaal zullen kunnen rijden. Dat is vernomen van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Rond 00.45 uur kwam ter hoogte van Melle een boom op de bovenleiding terecht. Een trein die van Brussel onderweg was naar Oostende, kwam stil te staan in de buurt van Schellebelle. Er waren zo'n 150 passagiers aan boord. De trein reed uiteindelijk met ongeveer 2 uur vertraging het station van Gent-Sint-Pieters binnen.

Ook tussen Landen en Borgworm kwam een boom op de sporen terecht. Dat was rond 05.10 uur, maar een halfuur later konden de treinen al opnieuw normaal rijden.

Tussen Oostakker en Beervelde kwam rond 06.30 uur een afsluiting in de sporen terecht. Daar is nog één spoor versperd, maar Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken verwacht dat het treinverkeer snel weer normaal zal verlopen.

bron: Belga