Wouter Beke bood op 26 mei ontslag aan als CD&V-voorzitter

door
Belga
Leestijd 1 min.

CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft op de dag van de verkiezingen zijn ontslag aangeboden, maar de partijtop heeft dat geweigerd. Dat schrijft De Tijd vandaag op haar website. CD&V heeft op 26 mei een zware verkiezingsnederlaag geleden. De christendemocraten haalden in Vlaanderen nog 15,4 procent van de stemmen, een verlies van 5,1 procentpunt. De partij, die op minstens 20 procent had gehoopt, verloor in het Vlaams Parlement acht zetels en in de Kamer zes.

Volgens De Tijd, dat morgen een reconstructie publiceert, heeft voorzitter Wouter Beke op de dag van de verkiezingen zelf zijn ontslag aangeboden. Verschillende kopstukken, onder wie Hilde Crevits en Marianne Thyssen, hebben hem daarop gevraagd aan te blijven. De partijtop wilde het risico op chaos door het plotse vertrek van de voorzitter vermijden.

Ook op het eerste partijbestuur na de verkiezingen kreeg Beke vragen over zijn positie. Daar is beslist hem aan te laten blijven tot aan de nieuwe voorzittersverkiezingen. Die worden dit najaar georganiseerd, op een nog te bepalen datum.

bron: Belga