Studenten van Antwerpse Modeafdeling presenteren eindwerk op de catwalk

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de Waagnatie in Antwerpen hebben de studenten van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (AP Hogeschool) vrijdagavond hun jaarlijkse defilé gehouden. Dit jaar toonden 127 studenten van de drie bachelorjaren en de masteropleiding hun collecties. Bij de dertien masterstudenten waren ditmaal drie Belgen, die zoals steeds op veel bijval van het publiek konden rekenen. Het eindejaarsdefilé, of "Show 2019", van de Modeafdeling is niet alleen voor de studenten en hun ouders een belangrijke afspraak, er komen ook heel wat modeprofessionals uit binnen- en buitenland op af. De Antwerpse Modeafdeling, onder leiding van Walter Van Beirendonck, heeft op internationaal vlak nog steeds een enorme reputatie, getuige ook het groot aantal buitenlandse studenten. Naast de drie Belgen komen de andere masterstudenten uit China (3), Letland, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Zweden.

Dit jaar werd de show onder meer begeleid door dj One Track Brain (The Subs) en zangeres Sylvie Kreusch. "Het blijft altijd een uitdaging om alle werken van de studenten te brengen, onze show is een van de langste ter wereld", zegt Van Beirendonck. "We moeten dus creatieve manieren vinden om de aandacht vast te houden. Dat doen we dit jaar onder andere door telkens een andere sfeer te creëren met de scenografie en de muziek."

Zaterdag kan je overdag het werk van de masterstudenten bewonderen in de gebouwen van de Academie in de Mutsaardstraat, zaterdagavond doen de studenten de show nog eens over.

bron: Belga