Serge Spooren en Eel Robyns zijn handballers van het jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Serge Spooren en Edel Robyns zijn vrijdag op een gala in Sint-Truiden door hun medespelers verkozen tot Speler en Speelster van het jaar. Beide handballers verdedigen de kleuren van Achilles Bocholt. Spooren werd voor het eerst in zijn carrière verkozen tot Speler van het jaar. De international had een

groot aandeel in het succes van Achilles Bocholt. Edel Robyns kreeg de prijs overhandigd kreeg door broer Tom Robyns, vorig jaar laureaat bij de mannen. Robyns werd door haar medespeelsters beloond voor een sterk seizoen, dat bekroond werd met een eerste titel voor Bocholt. Samen met haar zus Sam Robyns ruilt ze komend seizoen Achilles Bocholt in voor Initia Hasselt.

Achilles Bocholt won nog meer prijzen. Bart Lenders werd voor het derde jaar op rij Trainer van het Jaar en voor de vrouwencompetitie ging die erkenning naar afscheidnemend coach Mathijs Woolderink. Clem Leroy werd tot beste doelman verkozen. Damian Kedziora en Edel Robyns werden door de journalisten verkozen tot hun Speler en Speelster van het jaar. Dat bracht het aantal trofeeën voor Achilles Bocholt op zeven.

Beste doelvrouw werd Edith Cochici van Sint-Truiden. Stéphane Cappa en Eric Schreder werden als beste scheidsrechtersduo in de bloemetjes gezet. Pierre en Lauranne Brixe werden gekozen tot beloftevol scheidsrechtersduo van het jaar. Kevin Jacobs werd met de Lifetime Achievement Award bekroond voor zijn mooie carrière.

.

bron: Belga