Rafael Nadal staat opnieuw in finale van Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rafael Nadal (ATP 2) behoudt uitzicht op een twaalfde titel op Roland Garros. De Spaanse gravelkoning vloerde vrijdag in de halve finale de Zwitser Roger Federer (ATP 3) in drie sets. Na 2 uur en 25 minuten tennis op het winderige Court Philippe-Chatrier stond de 6-3, 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord.

Zondag doet de titelhouder een gooi naar een nieuwe eindzege in de finale tegen de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) of de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4).

Nadal en Federer stonden vandaag voor de 39e keer tegenover elkaar. Hun vorige ontmoeting op gravel dateerde wel al van 2013. Federer paste de voorbije jaren voor wedstrijden op gemalen baksteen om zich te sparen voor het grasseizoen.

In de onderlinge confrontaties leidt Nadal nu met 24-15. De Spanjaard had ook zijn vier finales tegen Federer op Roland Garros gewonnen, in 2006, 2007, 2008 als 2011. Bij Federers enige eindwinst aan de Porte d'Auteuil, in 2009, liet Nadal zich in de achtste finale verrassen door de Zweed Robin Söderling.

Nadal, net 33, kan zondag zijn achttiende grandslamtitel veroveren. Naast elf keer Roland Garros won hij ook drie keer de US Open, twee keer Wimbledon en een keer de Australian Open. De 37-jarige Federer is met twintig titels recordhouder. De Zwitser was er voor het eerst sinds 2015 bij in Parijs.

bron: Belga