Evenepoel bezorgt Deceuninck - Quick-Step winst in Hammer Climb

door
Belga
Leestijd 2 min.

Remco Evenepoel heeft zijn team Deceuninck - Quick-Step vandaag in het Nederlandse Vaals de zege bezorgd in de Hammer Climb, de eerste van drie wedstrijddagen in de Hammer Series. De neoprof demonstreerde in de korte wedstrijd, over zo'n 70 kilometer en soleerde naar de zege. Hij sprokkelde onderweg 1067 punten voor zijn team. CCC werd tweede met 723 punten, Lotto Soudal vervolledigde het podium met 687 punten. Teams van vijf renners streden tegen elkaar op een parcours van 8 kilometer op en rond de Vaalserberg. Elke ronde vielen er punten te rapen, in de derde, zesde en laatste ronde ging het om dubbele punten. In de eerste ronde sprokkelde Moreno Hofland 100 punten voor EF Education First, gevolgd door een groepje met Greg Van Avermaet (CCC) en Evenepoel. In de tweede ronde graaide Evenepoel de volle buit mee, net zoals in de derde ronde om dubbele punten. Een groepje met Evenepoel, Maciej Bodnar (BORA - hansgrohe), Koen Bouwman (Jumbo-Visma) en Tim Wellens (Lotto Soudal) scheidde zich af van de rest van het pak, daarna was het drie keer Bodnar die net voor Evenepoel in de sprint bergop de meeste punten meepakte.

Toen het kwartet leek opgeraapt te worden door een achtervolgend groepje met onder anderen Van Avermaet, Ben Hermans en Jasper Stuvyen, besloot Evenepoel met nog een kleine 30 kilometer voor de boeg alleen weg te springen. In geen tijd reed hij een voorsprong van een minuut bij elkaar en die zou hij nog verder uitbouwen. Hij soleerde naar de zege, met ruim 1 minuut voorsprong op Alex Aranburu (Caja Rural) en Van Avermaet. Wellens finishte als vierde.

Voor Deceuninck - Quick-Step is het de 32e zege van het seizoen. Voor de 33e rekent de Belgische formatie zaterdag in de Hammer Sprint op snelle man Fabio Jakobsen. Zondag staat de Hammer Chase op het programma.

Bron: Belga