Elise Mertens grijpt net als Flipkens naast dubbelfinale Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens is er, net als Kirsten Flipkens eerder op de dag, niet in geslaagd de finale van het vrouwen dubbel op Roland Garros te bereiken. Aan de zijde van haar Wit-Russische partner Aryna Sabalenka verloor ze vandaag van de Hongaarse Timea Babos en de Française Kristina Mladenovic, het tweede reekshoofd. Na 1 uur en 13 minuten stond de 6-2, 6-1 eindstand op het bord van Court Suzanne-Lenglen.

Eerder op de dag verloor ook Kirsten Flipkens haar halve finale. Met de Zweedse Johanna Larsson ging ze met twee keer 6-4 onderuit tegen de Chinezen Yingying Duan en Saisai Zheng.

Het was de eerste keer dat de 23-jarige Mertens op een grandslam zo ver doorstootte in het dubbel. Op de US Open van vorig jaar haalde ze met de Nederlandse Demi Schuurs de kwartfinales. In het enkelspel was de Limburgse vorig jaar halvefinaliste op de Australian Open.

Mits eindwinst in Parijs had Mertens overigens de nummer 1-positie op de wereldranking in het dubbel kunnen veroveren.

In het enkeltoernooi werd Mertens (WTA 20) in de derde ronde uitgeschakeld door de Letse Anastasija Sevastova (WTA 12). Flipkens (WTA 64) ging er in de eerste ronde uit tegen de Puertoricaanse Monica Puig (WTA 59).

Bron: Belga