Antwerpse stadsbussen rijden vanaf zaterdag weer normaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Antwerpen rijdt sinds vanmiddag maar een derde van de stadsbussen na een spontane vakbondsactie door een agressiegeval. Er vond vandaag nog een overleg plaats tussen de vakbonden en de directie, en vanaf morgen zouden alle bussen weer normaal moeten rijden. Gisterenavond werd een buschauffeur op lijn 30 het slachtoffer van agressie. Hij kreeg slagen in het gezicht en is enkele dagen werkonbekwaam. Naar aanleiding van het incident weigerden vrijdagochtend een aantal chauffeurs in stelplaats Zurenborg om uit te rijden.

De hele dag was er sterke hinder op twaalf buslijnen van het stadsnet. Sinds de middag rijdt ongeveer een derde van de bussen, dat is vanavond nog steeds het geval.

Vandaag zaten de vakbonden en directie samen voor overleg. "Daar zijn eerdere afspraken opnieuw bevestigd", zegt woordvoerder Annelies Meynaerts. Het ging vooral over de opvangprocedure van chauffeurs die met geweld te maken krijgen. "Veel nieuwe afspraken zijn niet gemaakt, de vakbonden begrijpen ook dat deze gevallen van agressie vooral een maatschappelijk probleem is."

De Lijn hoopt dat morgen alle problemen van de baan zijn. De rest van vrijdagavond zal de hinder wel nog aanhouden.

bron: Belga