Vijf activiteiten tijdens het Pinksterweekend

Heb je nog geen plannen tijdens het verlengde weekend? Met deze vijf activiteiten zal je je niet vervelen!
door
Janne
Leestijd 1 min.

De Sage van de Eenhoorn

9/6

Op zondag 9 juni gebeurt er iets heel bijzonders in en rond de abdij van Herkenrode: tijdens De Sage van de Eenhoorn wordt het hele domein terug naar de middeleeuwen gekatapulteerd, met alle spektakel van dien. Geniet van riddertornooien, theatervoorstellingen, acrobaten, narren en zelfs een echte eenhoorn, en bovendien kan je ook zelf je handen uit de mouwen steken. Waag je kans in de eenhoornspelen, trek ten strijde in je zelfgemaakte kartonnen harnas en klos vingervlug een stukje kant. Honger gekregen van al dat ouderwets vermaak? Dan vind je op de middeleeuwse markt zeker spek naar je bek...

Foto Roland Hermans

Out Loud

nog t.e.m. 29/6

De zomer komt in zicht: de dagen worden langer, de nachten zwoeler. Het geschikte moment om hogere sferen op te zoeken, zoals het dak van de Brusselse Beursschouwburg. Ingewijden weten immers dat het daar altijd een tikkeltje heter is dan in de rest van het land, met dank aan de gezellige bar en de artiesten op het podium. Tot het einde van de maand kan je tijdens Out Loud telkens van woensdag tot zaterdag gratis terecht op het dakterras van de Beurs voor een muzikale ontdekking en een fijne avond. Onder andere op het (bijzonder uitgebreide) programma: Raymonde, Susobrino en Sergeant.

La Grande Traversée

8/6

De Gentse Vooruit sluit het culturele seizoen voor de tweede keer af met een Vlaams-Waalse verbroedering. Vorig jaar bracht een delegatie van het cultuurhuis een bezoekje aan CC René Magritte in Lessines, dit jaar zakken de Waalse collega's af naar Gent. Je kan hen op zaterdag 8 juni vervoegen voor een dag vol culinaire en artistieke hoogstandjes: een déjeuner sur l'herbe in het citadelpark, de nieuwste danscreatie van Platform-K, een audiotour door het noorden van Gent en op tijd en stond een acrobatische interventie van cirq of een deuntje van stadscomponist Fulco Ottervanger.

Foto Chernobyl Drawings

SuperVliegSuperMouche

8/6 - 9/6

Familiefestival SuperVliegSuperMouche strijkt dit weekend neer in het Park van Vorst met een hoop prikkelende activiteiten, parktheater, muziek en magische locatiekunst. Kleine festivalgangers mogen er rondrijden met getunede grasmachines, kilometerslange pannenkoeken eten, de longen uit hun lijf schreeuwen tijdens een brulrace of golfen met een frisbee. En natuurlijk kan je ook aanschuiven voor een betoverende voorstelling, een prikkelende workshop of een gezellige picknick.

Foto Firmakodde

Strangelove: a queer festival

nog t.e.m. 8/6

Queer festival Strangelove tovert Het Bos in Antwerpen drie dagen lang om tot een jungle vol films, workshops, concerten, expo en feest tot in de vroege uurtjes. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van somatic DJing for horizontal people: leg je neer op een zacht bedje en laat je meevoeren door de klanken. Of gooi net je benen los met bands als Pollyester, Bear Bones en Lay Low. In het donkere woud The Queer Creatures Nature Reserve kan je schuilen, je toekomst laten voorspellen of een echte tattoo laten zetten. En uiteraard wordt de nacht steeds afgesloten met sappige beats en een wild feest.