VIDEO. Deze nieuwe internethype is hilarisch, maar ook gevaarlijk

Deze nieuwe internethype is hylarisch, maar ook gevaarlijk
YouTube / CRV TV

De zogeheten Vacuum Challenge zorgt voor heel wat ophef gezorgd op het internet. Mensen stoppen mensen zich in een grote afvalzak, waarna ze er met een sterke stofzuiger alle lucht uittrekken. Het ziet er hilarisch uit, maar kan volgens experts behoorlijk fout aflopen. 

Al een paar weken lang staan sociale media vol met filmpjes en foto’s van jongeren die zich vacuum zuigen in grote afvalzakken. Het ziet er komisch uit en zorgt voor heel wat lachwekkende momenten, maar wordt nu afgeraden. Als het grapje misgaat, kan het namelijk tot hersenschade door zuurstoftekort en zelfs de dood leiden.

Vooral het knellen van de nek is gevaarlijk. Dat kan de bloedtoevoer naar het hoofd belemmeren, waardoor je ernstige hersenschade kan oplopen. Een ander gevaar is dat wie in een staat van vacuüm verkeert zich niet meer zelf kan bewegen. Daardoor zou je dus slecht kunnen vallen.

Grappig

Maar er zijn niet alleen slechte en waarschuwende reacties op de nieuwe internetrage. Veel mensen lachen zich op sociale media te pletter en willen het zelf ook proberen. “Nooit geweten dat een grijze vuilniszak zo kinky kan zijn”, schrijft een Twittergebruiker.