Storm die plots opduikt op weerradar blijkt gigantische zwerm insecten te zijn

Storm die plots opduikt op weerradar blijkt gigantische zwerm insecten te zijn
Foto Unsplash

De verwarring was groot toen er plots een grote storm op de weerrader verscheen boven San Diego in Amerika. Gelukkig bleek het helemaal niet om een onweersbui te gaan, maar om een gigantische zwerm lieveheersbeestjes. 

De lokale weerman Jon Dandrea bevestigt dat de lieveheersbeestjes zich verspreid hadden over een gebied van 128 km. Ze vlogen op een hoogte van 1,5 tot 2,7 km. Toen de weerman de bizarre vlek op de radar van de National Weather Service zag verschijnen, belde hij een kennis die zich onder het getroffen gebied bevond. Die vertelde dat hij kleine stipjes voorbij zag vliegen. Dat vertelt Dandrea aan de Amerikaanse krant The Los Angeles Times.

Paren

Daaruit kon het weerstation afleiden dat het om de ‘hippodamia convergens’ ging, een van de 200 soorten kevertjes die in Californië voorkomen. Ze paren tijdens de lente en stijgen dan gezamenlijk tot grotere hoogtes om te migreren van de Sierra Nevada naar goedbeboste valleien. Daar kunnen ze zich te goed doen aan bladluizen en in alle rust hun eitjes leggen.