Amerikaanse mediamagnaat neemt Fiorentina over

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse mediamagnaat Rocco Commisso is de nieuwe eigenaar van Fiorentina. Dat heeft het team uit de Italiaanse Serie A laten weten. De 69-jarige Italiaanse Amerikaan neemt Fiorentina over van schoenenfabrikant Diego Della Valle, die de club de voorbije zeventien jaar in handen had. Fiorentina gaf geen financiële details, maar naar verluidt moest Commisso rond de 170 miljoen euro neertellen.

"Ik ben mijn hele leven al fan van het Italiaanse voetbal", reageerde Commisso. "Ik vind de woorden niet om te beschrijven hoe ongelooflijk fier ik ben om de kans te krijgen om het volgende hoofdstuk te schrijven bij deze legendarische club."

Commisso verhuisde als kind met zijn familie van Calabrië naar New York. Hij is de eigenaar van televisiebedrijf Mediacom en voorzitter van voetbalclub New York Cosmos. Vorig jaar zou hij dicht bij de aankoop van AC Milaan hebben gestaan, maar die deal ging finaal niet door.

Kevin Mirallas, eigendom van Everton, voetbalde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Fiorentina. La Viola kende geen denderende jaargang en eindigde pas op de zestiende plaats in de Italiaanse hoogste klasse.

bron: Belga