Is de pogostick het nieuwste alternatieve vervoersmiddel?

Verplaatsingen te voet zijn al even verleden tijd. De hippe stadsbewoner of pendelaar verplaatst zich tegenwoordig per elektrische step, fiets, hoverboard of monowheel. En als het van de Zweedse start-up Cangoroo afhangt, komt daar vanaf deze zomer nog een optie bij. Maak je klaar om je binnenkort per pogostick te verplaatsen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Een pogostick is eigenlijk niets meer of minder dan een springstok. De kans bestaat dat je er vroeger weleens mee hebt gespeeld, maar dat is in het geval van Cangoroo niet de bedoeling.

Pogostick

Het Zweedse bedrijf wil dat we ons in de toekomst per pogostick naar het werk of een afspraak begeven. Deze zomer zal het transportmiddel daarom uitgetest worden in Stockholm, Malmö, San Francisco, Parijs en Londen. Slaat het concept aan, dan mogen we de springstokken wellicht ook in ons land verwachten. Zelf snappen we wel nog niet helemaal hoe de pogostick als vervoersmiddel kan dienen, laat staan om naar het werk te gaan. De springstok werkt namelijk niet op elektriciteit, maar enkel op mankracht. De kans is dus groot dat je na al dat springen nogal bezweet aankomt op je bestemming. Bovendien zal al dat gehobbel wellicht niet goed zijn voor je laptop of je meeneemkoffie. Als de prijzen op de website kloppen, zou het ontgrendelen van de pogostick je 0,89 euro kosten en per minuut komt daar nog eens 0,27 euro bij. Daar staat tegenover dat je maar liefst 3 meter hoog zou kunnen springen - plezier verzekerd.