Miley Cyrus haalt uit naar vrijpostige fan: "Niemand mag vastgepakt worden zonder toestemming"

Miley Cyrus werd afgelopen weekend tijdens een bezoekje aan Barcelona aangevallen door een fan die haar wilde zoenen. De zangeres wist te ontkomen, maar het incident is overduidelijk wel in haar hoofd blijven zitten. Op Twitter heeft ze van zich laten horen.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Bij beelden van het incident schrijft ze de volgende tekst: "Ze kan dragen wat ze wil. Ze kan maagd zijn. Ze kan met vijf verschillende mensen het bed delen. Ze kan met haar man zijn. Ze kan met haar vriendin zijn. Ze kan naakt zijn. Maar ze kan NIET vastgepakt worden zonder haar toestemming." De 'Wrecking Ball'-zangeres sluit de tweet af met de hashtag #DontFuckWithMyFreedom.

She can be wearing what she wants. She can be a virgin. She can be sleeping with 5 different people.

She can be with her husband. She can be with her girlfriend. She can be naked.

She CAN'T be grabbed without her consent. #DontFuckWithMyFreedom pic.twitter.com/hBDzuflKF1

— Ashley O (@MileyCyrus) June 4, 2019

Liam Hemsworth

Het moment werd vastgelegd door een andere fan. In die video is te zien hoe een man Miley vastgrijpt, naar zich toetrekt en zoent. De zangeres wurmt zich los, waarna haar man Liam Hemsworth, die voor haar liep, een arm om haar heen legt en de twee in een auto stappen.

Bij haar tweet plaatste Miley het filmpje en een fragment uit programma The Talk, waarin presentatrice Sara Gilbert haar afschuw uitspreekt over mensen op social media die in de comments schreven dat de zangeres erom vroeg vanwege haar kledingkeuze.

— Ashley O (@MileyCyrus) June 4, 2019