Miley Cyrus haalt uit naar vrijpostige fan: “Niemand mag vastgepakt worden zonder toestemming”

Foto AFP / V. Macon

Miley Cyrus werd afgelopen weekend tijdens een bezoekje aan Barcelona aangevallen door een fan die haar wilde zoenen. De zangeres wist te ontkomen, maar het incident is overduidelijk wel in haar hoofd blijven zitten. Op Twitter heeft ze van zich laten horen.

Bij beelden van het incident schrijft ze de volgende tekst: “Ze kan dragen wat ze wil. Ze kan maagd zijn. Ze kan met vijf verschillende mensen het bed delen. Ze kan met haar man zijn. Ze kan met haar vriendin zijn. Ze kan naakt zijn. Maar ze kan NIET vastgepakt worden zonder haar toestemming.” De ‘Wrecking Ball’-zangeres sluit de tweet af met de hashtag #DontFuckWithMyFreedom.

Liam Hemsworth

Het moment werd vastgelegd door een andere fan. In die video is te zien hoe een man Miley vastgrijpt, naar zich toetrekt en zoent. De zangeres wurmt zich los, waarna haar man Liam Hemsworth, die voor haar liep, een arm om haar heen legt en de twee in een auto stappen.

Bij haar tweet plaatste Miley het filmpje en een fragment uit programma The Talk, waarin presentatrice Sara Gilbert haar afschuw uitspreekt over mensen op social media die in de comments schreven dat de zangeres erom vroeg vanwege haar kledingkeuze.