Thrillerauteur Karin Slaughter stelt nieuwste boek voor bij Belgische federale politie

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse thrillerauteur Karin Slaughter heeft dinsdagavond tijdens een bezoek aan de federale politie in Brussel haar nieuwste boek "De Laatste Weduwe" in wereldpremière voorgesteld aan een honderdtal Belgische fans. Het verhaal is het laatste in de Will Trent-serie en verschijnt pas binnen twee weken in het Engels. "De Belgen en Nederlanders zijn mijn meest intelligente en medelevende lezers. Ik schreef in het begin altijd over kleine dorpjes en daar kunnen Belgische en Nederlandse lezers zich wel in herkennen", stelt Slaughter.

Voorafgaand aan de voorstelling van Slaughters nieuwste thriller kreeg de schrijfster een exclusieve demonstratie van de hondenbrigade en deden de politiediensten de geheimen van het sporenonderzoek op een plaats delict uit de doeken.

"De Laatste Weduwe" is het laatste boek in de serie rond hoofdpersonage en special agent Will Trent. Maar in dit boek is Trent niet alleen, want Slaughter brengt hem opnieuw samen met haar andere hoofdpersonage Sara Linton, kinderarts, lijkschouwer en vriendin van Will.

Het nieuwe boek neemt een heftige start. Wanneer Will en Sara reageren op een noodoproep om hulp te verlenen, komen ze in een gruwelijke situatie terecht en loopt alles in het honderd. Sara wordt gekidnapt en Will gaat noodgedwongen undercover tot in radicale groeperingen. De Amerikaanse schrijfster schuwt de onderwerpen als rassenhaat en geweld tegen vrouwen niet.

Karin Slaughter haar thrillers zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. "De Laatste Weduwe" ligt vanaf vandaag/dinsdag in de boekhandel.

bron: Belga