Noodweer - Vooral omgewaaide bomen bij onweersbuien in Limburg

door
Belga
Leestijd 2 min.

De hevige onweersbuien met felle rukwinden hebben in Limburg vooral bomen doen omwaaien. Burgemeester Jan Dalemans van Hechtel-Eksel waarschuwde zijn inwoners dinsdagavond voor bomen op de rijbaan op onder meer de Kamperbaan en de Eikelbosstraat. Ook de regio van Beringen kreeg zijn deel van de stormschade te verwerken. De Koolmijnlaan lag bezaaid met takken en bomen. Een feesttent ging de lucht in en kwam op elektriciteitskabels terecht, waardoor de buurt zonder elektriciteit kwam te zitten. Op de Katermeerstraat belandde een boom op de weg. Ook de infrastructuur van de tennisclub van Paal liep averij op. De storm spaarde evenmin burgemeester Wim Dries (CD&V) van Genk. "Bij mij thuis zijn twee grote eiken op ons dak beland. Aan de oprit is een grote eik omgevallen. Er is in onze straat ook heel wat stormschade aan het elektriciteitsnet", postte Dries dinsdagavond op zijn Facebookpagina. Zijn gezin bleef ongedeerd.

Op de spoorlijn tussen Tongeren en Bilzen viel er een boom op de sporen. Ook tussen Hasselt en Zolder was het treinverkeer onderbroken door bomen op de sporen. Tussen Bokrijk en Genk moet het treinverkeer over een spoor. Verder gingen er in Zuid-Limburg dakpannen waaien, werden trampolines en reclamepanelen verplaatst. De ploegen van de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en de brandweer waren dinsdagavond volop bezig met de stormschade op te meten. Het ging vooral om takken en bomen op de rijweg.

In Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) waaide een boom in het park van het cultuurcentrum langs de Koninginnelaan om en versperde de rijbaan. Op de winkelstraat Pauwengraaf gingen parasols van een horecazaak waaien. Gelukkig werd niets of niemand geraakt. Burgemeester Els Robeysn (sp.a) van Wellen waarschuwde haar inwoners voor elektriciteitskabels op de Steenweg naar Borgloon en op de Steenweg naar Vrolingen. De mensen van technische diensten rukten uit om signalisatie te plaatsen.

bron: Belga