Mobiel betalen steeds meer ingeburgerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mobiel betalen zit sterk in de lift, blijkt uit een peiling in opdracht van Bancontact Payconiq Company. Op anderhalf jaar tijd is het aantal Belgen met een bank- of betaalapp op hun smartphone met een kwart gestegen. Vandaag geven zeven op de tien (68 procent) smartphonebezitters aan minstens één bank- of betaalapp te hebben gedownload. In 2017 was dat maar voor 55 procent van de Belgen het geval. Niet erg verrassend lijken jongeren de weg naar mobiel betalen een pak sneller te vinden dan oudere generaties. Van de min-35-jarigen loopt 83 procent rond met een bank- of betaalapp op zak. Bij 55-plussers zakt dit percentage terug tot 60 procent.

Ook contactloos betalen - met je bankkaart of smartphone tegen de betaalterminal tikken - is in opmars. Een op de drie (32 procent) betaalt wel eens contactloos, tegen 8 procent anderhalf jaar geleden.

Het vertrouwen in contactloos en mobiel betalen, zo blijkt nog uit de enquete, staat evenwel nog niet op hetzelfde niveau als traditionele betaalmiddelen. Bij de helft van de Belgen (51 procent) leeft de perceptie dat de methodes minder veilig zijn dan betalen met de kaart of cash.

De enquete werd in april online uitgevoerd bij duizend Belgen.

bron: Belga