Euroscepticus Nigel Farage gespot aan Amerikaanse ambassadeurswoning in Londen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Britse euroscepticus Nigel Farage is gespot aan de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Londen. Een fotograaf van persbureau Reuters kon de Brexit Party-kopman fotograferen in een auto aan de residentie, net nu de Amerikaanse president Donald Trump op staatsbezoek is in het Verenigd Koninkrijk. De Amerikaanse president Donald Trump ontmoette onder meer al de Britse premier Theresa May en de Queen. Een ontmoeting met Nigel Farage stond niet op de officiële planning, maar de Brexit Party-leider is vandaag gespot aan de woning van de Amerikaanse ambassadeur in Londen. Of hij ook op de koffie mag bij Trump, is niet officieel bevestigd, al bericht de BBC dat er inderdaad een ontmoeting komt.

De Amerikaanse president moeide zich de voorbije dagen maar wat graag met de Britse binnenlandse politiek. Zo noemde hij de Londense burgemeester Sadiq Khan op Twitter een "stone cold loser", en gaf hij ongevraagd advies over de brexit. "Groot-Brittannië moet zich voorbereiden op een vertrek zonder deal. Als je geen eerlijke deal krijgt, dan wandel je weg." Trump zei ook dat hij het jammer vindt dat Nigel Farage niet betrokken werd in de onderhandelingen met de EU. "Hij is een zeer slim persoon." Tot slot sprak Trump zijn steun uit voor onder meer Boris Johnson, die kandidaat is om premier May op te volgen.

Trump nodigde Johnson naar verluidt ook uit voor een gesprek, maar de voormalige minister van Buitenlandse Zaken sloeg die uitnodiging af. De twee hadden wel telefonisch contact.

bron: Belga