BinckBank Tour hoopt nog op Mathieu van der Poel: "Kans is echter erg klein"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De organisatoren van de vijftiende editie van de BinckBank Tour (WorldTour) hopen Mathieu van der Poel deze zomer nog aan de start te krijgen, nu de renner van Corendon-Circus al zeker is van een ticket voor de olympische mountainbike-wedstrijd op de Spelen in Tokio. "Vandaag is de kans erg klein, maar we zullen zeker in contact blijven en als de kans zich voordoet, gaan we hem uiteraard proberen te overtuigen om de BinckBank Tour te rijden", bekende organisator Rob Discart in Eindhoven aan het persagentchap Belga. "Maar ik denk dat er voldoende klassieke renners aanwezig zullen zijn om een heel goed sportief spektakel te verwachten."

Een korte Ardennenrit met start en aankomst na 96,2 kilometer in Houffalize is de blikvanger van de vijftiende editie van de BinckBank Tour, die op maandag 12 augustus van start gaat. "Houffalize is nieuw in het concept, het is een ultrakorte etappe, waarbij we drie keer dezelfde omloop doen en dat op 15 augustus, dus ik denk dat er heel veel belangstelling zal zijn en dat het sportief ook een serieuze uitdaging zal zijn voor vele renners, klassementsrijders om daar vanaf kilometer één koers te maken."

"We proberen toch altijd innoverend te zijn. We introduceerden eerder al de gouden kilometer in de BinckBank, nu met Houffalize vernieuwen we weer. We hebben meer aandacht voor de wielerliefhebbers en trachten hen zoveel mogelijk de renners te laten zien op een centrale plaats, meestal is dat de aankomst. We werken dus met drie à vier lokale omlopen en dat is misschien toch wel een signaal dat het wielrennen daar in de toekomst nog meer naartoe gaat. Het is organisatorisch iets makkelijker, zoals bijvoorbeeld voor de beveiliging. Het heeft minder risico's, het is toegankelijk voor een heel ruim publiek en voor de renners is er het voordeel dat zij het parcours al een aantal keer gezien hebben, vooraleer de finale begint en dat heeft een positief effect."

Daarnaast is er ook nog een individuele tijdrit in Den Haag en een etappe met start en aankomst in Aalter. "Net zoals andere jaren proberen we een goede opbouw te maken, maar toch proberen we herkenbare elementen in het parcours op te nemen. Aalter is een beetje in het teken van de Flandrien, het is honderd jaar geleden dat Briek Schotte is geboren en daar zitten dan onder meer de kasseistroken van Kanegem in en in de finale - dat brengt dat typische Flandrien-gevoel - drie ronden van dertig kilometer, wat het meteen ook heel toegankelijk maakt voor het publiek."

In de vijftiende editie van de BinckBank Tour verschijnen zoals het reglement voorschrijft de achttien WorldTour-ploegen aan de start. Daarnaast werden dinsdag de eerste drie wildcards toegekend: die gaan naar Roompot-Charles van ex-winnaar Lars Boom, Sport Vlaanderen-Baloise en Total-Direct Energie van ex-winnaar Niki Terpstra, de eerste Franse procontinentale ploeg in de BinckBank Tour.

bron: Belga