Antwerpse Sinksenfoor pakt uit met vier nieuwe attracties en overdekte bar

Op de site Spoor Oost in Antwerpen is opbouw van de Sinksenfoor volop aan de gang. De foor, een van de grootste van het land, presenteert vanaf zaterdag vier nieuwe, spectaculaire attracties die de bezoeker letterlijk of figuurlijk door elkaar schudden, de hoogte in jagen of een nat pak bezorgen. Nog nieuw is King Kong, een enorme bar met ook een groot indoor gedeelte.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Sinds de Sinksenfoor op Spoor Oost staat in plaats van de Gedempte Zuiderdokken, passen de organisatoren zich jaar na jaar meer aan om de bezoeker een totaalervaring te bieden in plaats van te focussen op het pure kermisgebeuren. "Vroeger had je rond de foor tal van cafés, nu voorzien we die meer en meer zelf", zegt woordvoerder Vincent Delforge. De nieuwste telg is King Kong, een bar met twee verdiepingen en meer dan honderd zitplaatsen, waar je in alle weersomstandigheden terechtkan zodat een verdwaalde regenbui niet het einde hoeft te betekenen van je bezoek aan de foor.

De Sinksenfoor telt voorts opnieuw tientallen attracties, met kermisklassiekers als botsauto's of een polyp, maar ook enorme installaties die te vergelijken zijn met wat je in een volwaardig pretpark vindt. Nieuw dit jaar zijn alvast de 60 meter hoge zweefmolen "Top of the World", de wildwaterachtbaan "River Rafting", spookhuis "Walking Dead" en "Tiki Party", een zweefarm met een enorm ronddraaiend platform waarop ook nog eens vijf gondels rond hun as draaien.

De Sinksenfoor opent zaterdag de deuren in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever en is vanaf dan nog tot 7 juli dagelijks open. Aangezien Pinksteren laat valt dit jaar, duurt de foor slechts vier in plaats van vijf of zes weken.

bron: Belga