Docu over de betreurde rapper Mac Miller in de maak

Er wordt gewerkt aan een documentaire over Mac Miller. Dat heeft filmmaker C.J. Wallis bevestigd op Twitter. De rapper overleed afgelopen september op 26-jarige leeftijd.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Wallis maakte bekend dat zijn productiebedrijf is begonnen met het voorbereiden van de docu. "Het komende jaar ga ik interviews en andere content verzamelen voor een documentaire over Mac Miller, voor zijn familie, vrienden en fans", staat te lezen op Twitter. Hij vroeg zijn volgers met suggesties te komen voor mensen die hij moet spreken voor zijn film.

Overdosis

Mac Miller, die eigenlijk Malcolm James McCormick heette, stierf aan een overdosis. Volgens het onderzoek zou hij overleden zijn aan een overdosis alcohol, cocaïne en fentanyl. Die laatste stof komt vaak voor in slaapmiddelen. Hij kampte al langer met een drugsprobleem. Zo gaf hij ooit toe vaak promethazine en codeïne te mengen, ook wel "purple drink" of "lean" genoemd.

Postuum werd Miller nog genomineerd voor zijn laatste album 'Swimming'. Op die plaat rapt hij onder meer over zijn breuk met Ariana Grande, met wie hij bijna twee jaar een relatie had.