TD De Condé over Mazzu: "Genk had kapitein nodig die ambitieus is"

door
Belga
Leestijd 3 min.

Technisch directeur Dimitri de Condé is tevreden dat Felice Mazzu toehapte om Philippe Clement als T1 op te volgen bij landskampioen Racing Genk. "In het verleden was er bij Genk een terugval na de titels. We hopen dat Felice ons stabiliteit kan geven", vertelde De Condé op een persconferentie in de Luminus Arena. Anderhalve week geleden maakte Club Brugge, dat tweede werd achter Genk, bekend dat Clement terugkeert naar Jan Breydel. De Genkenaars hebben hun huiswerk dus snel klaar. "We staan aan het begin van een nieuw hoofdstuk", zei voorzitter Peter Croonen. "Een nieuwe coach aanduiden, is altijd een heel belangrijk moment voor een voetbalclub. Omwille van twee redenen ben ik heel tevreden. Ten eerste denk ik dat we de juiste man gevonden hebben. Felice is op een aantal vlakken voor ons de juiste trainer. Hij straalt menselijke warmte uit en heeft zich omhooggeknokt, met een heel mooi palmares tot gevolg. Als persoon sluit hij aan bij het DNA van onze club. Sportief heeft hij heel mooie zaken gerealiseerd in Charleroi. Ten tweede ben ik tevreden omdat we dit dossier behoorlijk snel hebben kunnen afwikkelen na het ontslag van Philippe Clement, ruim op tijd voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

"Na dit fantastisch seizoen, met een vierde titel, ben ik blij dat we op een snelle en correcte manier een overeenkomst hebben bereikt met Mazzu", liet Erik Gerits, CEO van Racing Genk, optekenen. "Bij elk gesprek proefden we heel erg hoe graag hij naar Genk wou komen. We voelden dat dit een heel goede match is. Ik kijk uit naar een goede samenwerking. Net als vorig seizoen willen we ons op een comfortabele manier plaatsen voor Play-off I. Verder willen we zo ver mogelijk geraken in de Beker van België. We willen ook een goed figuur slaan in de Champions League. We mikken op een eerste zege op het kampioenenbal."

Racing Genk wilde in de eerste plaats een coach die vertrouwd is met de Belgische competitie, verklaarde technisch directeur Dimitri de Condé. "In één van onze gesprekken zei Felice: 'Als ik naar Genk kan komen, dan loop ik door een muur.' Bij andere kandidaten voelde ik schrik", vervolgde De Condé. "Felice is trots dat hij naar Genk kan komen. Na vorig seizoen ligt de lat hoog, en dus hadden we een kapitein nodig die erin gelooft en ambitieus is. In het verleden was er bij Genk een terugval na de titels. We hopen dat Felice ons stabiliteit kan geven. Mazzu weet ook hoe een groep te motiveren, het was in het verleden altijd moeilijk om te winnen bij Charleroi. Hij werkt hard, is down to earth. Hij heeft al bewezen iets te betekenen in het Belgisch voetbal. We willen Mazzu een kwaliteitsvolle kern geven met techniek, snelheid en kracht, zodat hij aanvallend voetbal kan spelen. Over de rest van de staf is nog niets beslist. Op 24 juni zal hij een zo sterk mogelijke staf hebben."

bron: Belga