Ari Skulason ruilt Lokeren voor Oostende

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ari Skulason heeft een overeenkomst voor twee seizoenen getekend bij KV Oostende. Dat maakte de kustploeg bekend. De IJslandse verdediger komt transfervrij over van Lokeren, waar hij drie seizoen lang voetbalde. De 32-jarige Skulason arriveerde in 2016 op Daknam. Voordien speelde hij voor het Deense Odense (2013-2016) en het Zweedse Sundsvall (2008-2013). De IJslandse international speelde 89 wedstrijden voor Lokeren. Daarin was hij goed voor 12 doelpunten en 11 assists.

"Na het vertrek van Tomasevic, De Bock en Nastic was een linksachter onze prioriteit. Bovendien is Skulason een speler die de Belgische competitie kent en dus geen aanpassingsperiode nodig heeft. Hij was einde contract bij Lokeren, waardoor er geen aankoopsom moet worden betaald", aldus sportief raadgever Guy Ghysel. "Net als zijn hele ploeg kende hij een minder seizoen, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij op zijn 32e nog niet aan kwaliteit heeft ingeboet. We mogen ook niet vergeten dat hij er met zijn nationale ploeg ook al een mooi parcours heeft opzitten."

Skulason verzamelde 64 caps voor de nationale ploeg van IJsland. Op het EK 2016 verrasten de IJslanders vriend en vijand door de kwartfinale te bereiken. Skulason was titularis in alle EK-duels.

"Bij Lokeren kende ik, samen met de hele club, een ongelukkig seizoen. Ook KVO heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar wil opnieuw een stap vooruit zetten. Ik ben blij dat ik hier mee kan schrijven aan een nieuw verhaal. Telkens ik met Lokeren in Oostende speelde, was ik gecharmeerd door het gezellige stadion waar het publiek dicht op het veld zit. Met Ingebrigtsen trok het ook een Scandinavische trainer aan. Ik hoorde al heel veel positieve klanken over hem uit Noorwegen en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken", reageerde Skulason zelf op de clubwebsite.

Skulason is na de Braziliaanse middenvelder Renato Neto (AA Gent) de tweede aanwinst die Oostende in de Belgische competitie vindt.

Bron: Belga