BIZAR. Duif voorkomt boete van snelheidsduivel

De politie in het westen van Duitsland heeft naar eigen zeggen een goddelijke interventie meegemaakt. Een duif heeft er een te snel rijdende bestuurder gered van een boete. Ze vloog namelijk net voor de camera wanneer de bestuurder geflitst werd, waardoor noodzakelijk bewijs ontbreekt.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

De politie van het Duitse Viersen inspireerde zich door Hemelvaart: "de Heilige Geest had duidelijk een plan om deze chauffeur te helpen". Een Duitse snelheidsduivel reed er tegen 54 kilometer per uur door een zone 30. Wanneer de camera van een snelheidscontrole een foto wilt nemen om de vrouwelijke chauffeur te beboeten, vliegt er op hetzelfde moment een duif voor de auto.

Teken van bovenaf

En dat net voor het gezicht van de bestuurder, waardoor de politie niet kan bevestigen wie er met de auto reed. Daardoor gaat ze vrijuit. De politie kan er wel mee lachen. "Dankzij de gevederde beschermengel spaardde de chauffeur een boete van 105 euro uit. Maar de onbekende moet het als een teken van bovenaf bekijken en trager rijden."