Tientallen migranten komen aan in Lampedusa

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tientallen migranten zijn woensdagavond op het Italiaanse eiland Lampedusa van op twee boten aan land gegaan. Dat meldt de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR. De eerste groep, 26 mannen en 20 vrouwen, bereikte de haven aan boord van een houten boot van 10 meter. Ze waren twee dagen eerder vertrokken vanuit Libië, meldt de organisatie op Twitter. Ze voegde er aan toe dat de mensen "heel moe" waren en het koud hadden.

Nog eens twintig andere mensen kwamen woensdagavond aan na vier dagen op zee te hebben doorgebracht. Zij werden gered nadat ze door een vissersboot ver op zee waren gespot.

"Handelsschepen, ngo's en militaire en institutionele eenheden: het zijn allemaal onmisbare actoren om mensenlevens te redden", tweette de ngo.

Afgelopen weekend verklaarde het Maltese leger dat verschillende boten met vluchtelingen waren aangekomen op de Italiaanse eilanden Sicilië, Sardinië en Lampedusa. Maar het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken wilde dat niet bevestigen.

De afgelopen maanden weigerde de Italiaanse regering vaak om geredde migranten op te vangen, waardoor de vluchtelingen dagen moesten doorbrengen op zee, vaak in zeer slechte omstandigheden.

bron: Belga