Philippe Clement na overstap: "Het was een zware keuze, maar de uitdaging gaf de doorslag"

door
Belga
Leestijd 3 min.

Philippe Clement toonde zich vandaag een tevreden man tijdens zijn voorstelling als nieuwe hoofdcoach van Club Brugge. Clement had enkele moeilijke dagen achter de rug en liet met pijn in het hart Racing Genk achter. "Het was heel moeilijk om te kiezen, maar ik ben rotsvast overtuigd van mijn keuze. We gaan er vol voor gaan", liet Clement noteren. "Ik ben heel blij om terug te zijn", begon Clement. "Club Brugge was zestien jaar lang mijn leven, dat is het nu opnieuw. Ik heb heel lang en heel goed moeten nadenken de voorbije week. Ik voelde mij ook heel erg thuis en gewaardeerd in Genk, maar uiteindelijk heeft de uitdaging in Brugge de doorslag gegeven. Met Genk heb ik - naar mijn gevoel - het summum, de titel, bereikt. Als ik dat nu in Brugge ook zou kunnen bereiken, dat zou fantastisch zijn. Het is niet zoveel coaches gegeven met twee verschillende teams kampioen te worden."

"Ik was graag twee jaar geleden al begonnen als hoofdcoach van Club Brugge", liet Clement ook duidelijk horen. "Ik was heel tevreden met mijn proces als assistent hier. Zes jaar lang kreeg ik elk jaar meer verantwoordelijkheid. Op het moment dat ik dan T1 wilde worden, was niet iedereen het daarmee eens. Ik heb vervolgens bij Waasland-Beveren en Genk heel mooie avonturen meegemaakt, met sportief goede resultaten. De voorbije weken met Racing Genk waren fantastisch. Ik voelde er veel vertrouwen en laat er veel vrienden achter, maar ik heb mijn keuze gemaakt en sta daar volledig achter."

Het is voor Clement zijn derde club als T1 in twee jaar tijd, maar hij wilde absoluut benadrukken geen jobhopper te zijn. "Iedereen die mij kent, weet dat. Ik had zowel in Beveren als in Genk een clausule in mijn contract waardoor ik weg kon. Destijds als assistent van Club kon ik ook al hoofdcoach worden bij diverse eersteklassers, maar hield ik de boot af. Het is ook zeker niet de bedoeling hier snel te vertrekken."

"De druk vanuit de buitenwereld zal komend seizoen hoog zijn", erkende Clement. "Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik leg mezelf sowieso veel druk op. Het klopt dat die druk in Genk veel minder zou geweest zijn. Toen ik in januari vorig jaar in Genk toekwam, stond de club negende. Niemand had gedacht dat de titel het seizoen erna naar Genk zou gaan. Hetgeen ik wel erg spijtig vind, is het missen van de Champions League-campagne met Genk. Met Club hebben we ook een kansje de Champions League te halen, maar dat wordt heel moeilijk. Er is de laatste jaren geen enkele Belgische club in geslaagd via de voorrondes door te stoten, dus je weet voor welke lastige opdracht we staan."

De technische staf rond Philippe Clement is nog niet rond. "Dat klopt", besloot Clement. "Maar ik heb zelf ook nog maar net getekend. Ik heb een goed gesprek gehad met Gert Verheyen. Nu moeten Gert en Club er enkel nog uitkomen. Verder blijven er ook een aantal mensen. Het is slechts een kwestie van tijd voor ik een volledige technische staf ter beschikking heb."

bron: Belga