"Kennis genomen van standpunten andere partijen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft de eerste ronde van de consultatiegesprekken voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering vandaag afgesloten. N-VA-ondervoorzitters Lorin Parys en Cieltje Van Achter mochten als laatsten op de koffie komen. "We hebben kennis genomen van de standpunten van de andere partijen en koppelen nu terug met de partij", aldus Parys. De Wever zelf legt geen verklaringen af en zal de komende dagen enkel "discrete contacten" hebben. Ook zijn partijgenoten kregen van voorzitter De Wever een cadeau na afloop van het gesprek. De N-VA-voorzitter trakteerde Parys en Van Achter op zijn eigen boek "Over identiteit".

Net als de vorige gesprekspartners wilden ook Parys en Van Achter weinig kwijt over de inhoud van het gesprek met de Vlaamse formateur. "We hebben kennis genomen van de standpunten van de andere partijen en koppelen nu terug met de partij", klonk het.

Wil N-VA een coalitie vormen met Vlaams Belang, de grote winnaar van afgelopen zondag, of sluit de partij zo'n samenwerking uit? "We hebben altijd gezegd dat we het cordon niet onderschreven hebben. Maar we zijn het ook niet eens met een aantal standpunten, figuren en met de stijl van die partij. Maar je moet wel met ernst luisteren naar een partij die de verkiezingen gewonnen heeft", aldus Parys.

De Wever zelf legt geen verklaringen af over het verloop van de gesprekken. Hij houdt zich aan een mediastilte en zal de komende dagen enkel "discrete contacten nemen om de volgende stap van de Vlaamse formatie te bepalen", zo laat de partijwoordvoerder weten.

bron: Belga